mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

newProducts [YOK]

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "MOXF8 and Logic Pro X Bank Changes?"

     
Posted on: January 27, 2015 @ 02:30 PM
Soniq2
Total Posts:  12
Joined  01-27-2015
status: Regular

How do I get Logic Pro X to send a bank change request to my MOXF8?

Currently I"m sending:
Control 0: Value 63
Control 32: Value 2 -> for say bank 2.

The MOXF8 always remains in the GM bank and never changes to bank 2.

Below is my Event List from Logic Pro X.

Argh!

Ideas?

Thanks

-Mike

Image Attachments
Screen Shot 2015-01-27 at 3.21.38 PM.png
  [ Ignore ]  

Posted on: January 27, 2015 @ 05:14 PM
philwoodmusic
Avatar
Total Posts:  1055
Joined  07-01-2013
status: Guru

Hi Soniq2,

Welcome to the forum.

What mode are you using your MOXF8 in when you do that?

Voice, Performance, Song or Pattern.

  [ Ignore ]  

Posted on: January 27, 2015 @ 05:39 PM
Soniq2
Total Posts:  12
Joined  01-27-2015
status: Regular

Thanks Philwoodmusic,

Voice :-)

  [ Ignore ]  

Posted on: January 27, 2015 @ 09:20 PM
philwoodmusic
Avatar
Total Posts:  1055
Joined  07-01-2013
status: Guru

It’s not your Bank MSB and LSB.

Have a look at the 4th item called Program on your event list.  In the Num column, you have a 0, but what you really need is a -

0 will always be GM, the - should be available in the drop down menu before 0.

Keep everything else the same and just change that.

  [ Ignore ]  

Posted on: January 30, 2015 @ 03:46 PM
Soniq2
Total Posts:  12
Joined  01-27-2015
status: Regular

Wow!

That did it!!!!!!!!

Thanks tons philwoodmusic.

BTW, what does the - signify?

-Mike

  [ Ignore ]  

Posted on: January 30, 2015 @ 03:57 PM
philwoodmusic
Avatar
Total Posts:  1055
Joined  07-01-2013
status: Guru

It doesn’t signify anything, whereas the 0 signified GM.

No worries, you’re welcome.

  [ Ignore ]  

Posted on: February 10, 2015 @ 04:30 AM
JayBmusic
Avatar
Total Posts:  13
Joined  07-10-2014
status: Regular

With a Multi Instrument you wouldn’t have to mess with the controllers all the time. I’m using these for years to quickly step through the banks and sounds of my synths.

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Recording from MOXF to LPX
Next Topic:

    can’t get to bounce midi tracks in place ››