mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

newProducts [YOK]

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "HELP ! i just got my motif rack xs and no sound …:("

   
Page 2 of 5
Posted on: December 15, 2009 @ 01:47 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

and i’m trying to set up without the studio manager

  [ Ignore ]  

Posted on: December 15, 2009 @ 01:54 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

and all my your pics look like what i am seeing

  [ Ignore ]  

Posted on: December 15, 2009 @ 02:52 AM
motif8mine
Avatar
Total Posts:  1743
Joined  10-22-2004
status: Guru

If you are using MIDI cables to and from the Rack XS, you Do Not set it in USB Mode and you Do Not use the Yamaha USB Driver. You draw a cable from the M-audio Driver to the Rack XS Device that you create. And, it’s virtually impossible for it not to draw a cable if you do that… The Device you create will have triangles (representing MIDI Ports) on the top of the Device. The M-Audio USB Driver will have triangles on its bottom.

  [ Ignore ]  

Posted on: December 15, 2009 @ 11:16 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

so i would set it to midi mode on the rack ?

  [ Ignore ]  

Posted on: December 15, 2009 @ 11:18 AM
motif8mine
Avatar
Total Posts:  1743
Joined  10-22-2004
status: Guru

Yes

  [ Ignore ]  

Posted on: December 15, 2009 @ 10:28 PM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

ok so i got the usb cable and hub and went through your instructions and still no sound

when i go to ams under audio the yamaha usb is not showing up or grayed out but it is showing up under midi i drew the lines like instructed

also i need help setting up the studio manager

i set it up following a post i found but itinvolved a s90

so not sure if it is right

thanks for your patience

  [ Ignore ]  

Posted on: December 15, 2009 @ 11:00 PM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

i hit the record button and it is recording what i play from the motif but still not sound so i’m thinking midi signals are going through

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 01:59 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

and my new connections are this

midi keyboard connected usb to computer
fast track pro interface connected usb to computer
motif xs rack connected usb to computer
mackie speakers connected to fast track pro interface

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 02:23 AM
motif8mine
Avatar
Total Posts:  1743
Joined  10-22-2004
status: Guru

If you play itunes or other source on the Mac, does it play through the Fast Track Pro?

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 02:29 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

no

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 02:30 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

when i go to ams under audio the yamaha usb is not showing up or grayed out but it is showing up under midi i drew the lines like instructed

what do you think this means

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 02:33 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

do i need to set up the studio manager?

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 02:54 AM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

ok so it seemed i messed up

fast track is routing all audio through my monitors

and

under ams > midi the usb driver is not there and also not in audio

once i hooked up my motif via usb is showed up under MIDI and i thought it was the usb

but when you go to the APPLE LOGO > SYSTEM PREFERENCES you will see the yamaha usb - midi under OTHER

hope some things are clearing up

sean

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 11:40 AM
motif8mine
Avatar
Total Posts:  1743
Joined  10-22-2004
status: Guru

fast track is routing all audio through my monitors

excellent

under ams > midi the usb driver is not there and also not in audio

You are confusing me… I have not mentioned looking for the Yamaha USB Driver in the Audio Tab of AMS. It is a MIDI Driver and it is impossible for it to appear there because it does not transfer audio.

once i hooked up my motif via usb is showed up under MIDI and i thought it was the usb

but when you go to the APPLE LOGO > SYSTEM PREFERENCES you will see the yamaha usb - midi under OTHER

hope some things are clearing up

Not really. Did you see the Yamaha USB Driver? If so, did you draw the cables from it to the device you created. At this point, please go back through the steps I gave earlier in this thread, point by point. Since you can hear audio through the fast track pro, your issue should absolutely be resolved, if followed…

  [ Ignore ]  

Posted on: December 16, 2009 @ 12:08 PM
kidA1280
Total Posts:  68
Joined  12-13-2009
status: Experienced

this is what i see under AUDIO MIDI SETUP > MIDI DEVICES

NETWORK
IAC DRIVER
FAST TRACK PRO
USB 02
YAMAHA MOTIF R XS
and the
EXTERNAL INSTRUMENT I CREATED

am i missing something

  [ Ignore ]  


Page 2 of 5


     


Previous Topic:

‹‹ Sustain Pedal, Motif XS, Logic?
Next Topic:

    Help with Logic Studio and Motif Rack ES ››