mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

newProducts [YOK]

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Motif Classic - missing voice audio and unable to save or load sounds"

     
Posted on: May 04, 2024 @ 10:13 AM
jgodow60
Total Posts:  34
Joined  07-10-2007
status: Regular

On my Motif Classic, several of my Vintage Keys voices are now missing the audio.

I attempted to save my current board settings with Save All Voice to card but getting the -45999 error.

Tried loading single voices from my Vintage keys file to replace the ones that no longer work, but that does not work either - I do not get an error, just still get no audio sound.

  [ Ignore ]  

Posted on: May 18, 2024 @ 05:11 AM
jgodow60
Total Posts:  34
Joined  07-10-2007
status: Regular

OK the next issue was the -45999 error when trying to save my current Motif-8 board settings to my Smart Media Card.
Yamaha support initially came back with a defective card, but I am able to save from my ES to the card and able to load individual voices from the card to my Classic, though the ones that no longer play, still no longer play.

Then I received the message to change the internal battery.  Yamaha support informed me that if I simply removed the old battery and installed a new battery, I would lose all of my saved user data, and instructed me to bring the board to an authorized Yamaha repair center.

Yamaha support indicated that the -45999 error was now likely to not having enough juice in the old battery to execute the save.

I did and paid 2 hours of Shop Time to swap the battery with NO loss of my data, so clearly spent 2 hours of Shop Labor for nothing.

Same -45999 error when trying to save and same User voices that were no longer playing are still no longer playing.

Yamaha support told the authorized Yamaha Repair Shop that I am using the wrong card. It is a 64 MB card which I have used for 10+ years with no issue until now, though my last back-up was from 2022.

They told me to use a 16MB card which I tried but same error.

Now indicating either a factory reset or perhaps a corrupt electronics board in my Motif that would be cost prohibitive to repair.

Any thoughts here?

  [ Ignore ]