mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Block orders from moxf keyboardkeys"

     
Posted on: April 13, 2020 @ 04:13 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced

Hello

I have a question how i can block orders from my keyboardkeys to my cubase elemtent 10. For example if i push a E key or a F key it chance windows in cubase.
And when i push my sustainpedal it mute an audio track in cubase.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 06:11 AM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  11539
Joined  09-16-2010
status: Legend

The problem is caused by incorrect MIDI port setup - Inputs should be Port 1 (Yamaha MOXF6/MOXF8-1) and possibly Port 3 (only if there’s another keyboard connected to the MOXF’s 5-pin MIDI-in). Make sure Ports 2, 4, and 5 are not selected.

For Remote Devices, only Port 2 (Yamaha MOXF6/MOXF8-2) should be active, both for In and Out. Ports 1, 3, 4, 5 should not be selected.

See MIDI channels and MIDI ports on page 54 of the MOXF Owner’s Manual.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 07:07 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced

Hello 5pinDIN,

I’ve got it. I have change in utility of th moxf under the midi (F6 buton) the “KBDTransCh” change from “1“ to “OFF”

Problem solved

Thanks a lot,

I’m so sorry it is’nt solved.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 07:13 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced

Sorry i have change it in channel 16 because otherwise i don’t get a midi signal in my cubase

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 07:40 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced
johpat - 13 April 2020 07:07 AM
  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 07:53 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced
johpat - 13 April 2020 07:07 AM

Hello 5pinDIN,
I’m so sorry it is’nt solved.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 08:31 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced

Yesss 5pinDin

I have change Remote Device midi input and outtput in Yamaha MOXF6/MOXF8 8-2 and its work

Thanks

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 08:40 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced

Only if push my sustainpedal it mut an audio track

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 08:45 AM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced
johpat - 13 April 2020 08:40 AM

Only if i push my sustainpedal it mute an audio track

  [ Ignore ]  

Posted on: April 13, 2020 @ 09:40 AM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  11539
Joined  09-16-2010
status: Legend
johpat - 13 April 2020 08:40 AM

Only if push my sustainpedal it mut an audio track

The cause may be routing of a Generic Remote Device. If you’re not using it, set its MIDI Input to “Not connected”.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 16, 2020 @ 12:01 PM
johpat
Total Posts:  54
Joined  10-08-2003
status: Experienced

Thank you 5pinDin

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ What’s your Favorite Software for MOXF?
Next Topic:

    Demo Songs & Patterns won’t delete ››