mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Need help: Unable to trigger arp play and hold with midi command"

     
Posted on: October 27, 2017 @ 02:35 AM
mechanevil
Total Posts:  1
Joined  10-26-2017
status: Newcomer

Hey, I’m having a bit of trouble with my Motif Rack XS.

I am basically layering parts 1-4 in a multi with a guitar midi pickup. No trouble there. None of these parts has an arp running, with arp sw and arp hold turned off.

What I want to do now is control Part 5 on midi channel 5. For this, I have a midi foot controller which I use to transmit the following messages on key press.

CC#89 value 127 on midi channel 5 (to turn on arp hold, have checked in utility that this is what arp hold is mapped to)

CC#90 value 127 on midi channel 5 (to turn on arp play on channel 5, again, this is what it is mapped to in utility)

Note on message 31 with value 127 on Channel 5 (this is essentially playing a midi note on channel 5 using my foot controller)

When I step on the switch again, it is basically turning off the arp hold, arp sw and sending a note off message.

Now, here’s the problem: whenever I step on the footswitch, the arp does not activate on the said midi channel.

What’s worse, the note I am transmitting on a single midi channel is played as a held note across midi channels 1-4.

This is despite the fact that I have not transmitted a hold message (CC#64) and none of those 4 channels have arp sw or arp hold enabled.

Any help would be appreciated, thanks in advance.

EDIT: Tonight I’ll try sending the note off message immediately after activating the arp sw and hold functions.

  [ Ignore ]  

Posted on: October 27, 2017 @ 12:12 PM
tonygardner
Total Posts:  33
Joined  08-14-2015
status: Regular

If you could possibly post a screen shot or two of your Multi configuration, that would be awesome. In particular, I need to see what you’ve got for your Global settings, and the RCV/Controller settings on Part 5 assigned to MIDI Channel 5.

If you are using the Multi Editor, this should be a simple request.

Oh, and if you can confirm that switching your guitar MIDI rig to channel 5 works as expected, that would be good to know also.

Thanks!
Tony G.

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Setting foot switch for Leslie speed control on motif rack xs.
Next Topic:

    Bulk Dump ››