mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "PRE 3 :051(D03) Brain bass AF1&2;strange behaviour"

     
Posted on: April 23, 2017 @ 02:03 PM
maxweb
Total Posts:  44
Joined  01-06-2004
status: Regular

Sorry if this is the wrong section,

When I use that preset for the first time it works (AF1&2;off)
When I active AF1 it works.

But,
when I switch off AF1… NO sound at all!

It is impossible to go back to the “original sound”, it works just with AF1 ON.

What’s wrong?

Thanks for the reply.

Max.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 23, 2017 @ 02:53 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9512
Joined  09-16-2010
status: Guru

I checked that Voice on my XF6, and on my XS6 (which has the same Voice) - I’m not experiencing any problem. AF1 is programmed to increase cutoff and resonance, which it does when pressed. When AF1 is pressed again (turned off), cutoff and resonance go back to the original level and the Voice plays as it did before pressing the button.

Do you hear the cutoff and resonance increase when AF1 is first pressed?

Are you playing PRE 3:051(D03) in Voice mode, or as a Part in a Performance, Song, etc.?

Do you have anything connected via MIDI (5-pin, USB, or FW)?

  [ Ignore ]  

Posted on: April 23, 2017 @ 03:02 PM
maxweb
Total Posts:  44
Joined  01-06-2004
status: Regular

Thanks for the reply.
I’m in Voice mode, using preset.
It happen even on PRE3 :059(D11) or with PRE3 :052(D04)

I just press AF1 and I hear the cut off and resonance increased, but when I switch off AF1… NO sound.
Nothing connected.

My firmware is 1.12

PS the problem is in all sounds!! I switched off and on.the motif but the problem is still here!!
Before was working, only difference I loaded samples on flash.
Please, help.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 23, 2017 @ 03:50 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9512
Joined  09-16-2010
status: Guru

Your OS version is very old - 1.12 was the first update after 1.00. The current version is 1.50. I don’t know if that has anything to do with what you’re experiencing, but there have been many fixes and new features added in versions 1.20, 1.30, 1.40, and 1.50.

The first thing I would suggest is to save an “All” file with samples. If you have a lot of samples installed on the flash modules, that can take quite a while, so be patient.

Next, I’d do a factory reset, and see if the problem is resolved. If it is, there probably was a system setting that got changed when you loaded the samples.

I would also suggest that you update the OS. You can go directly from 1.12 to 1.50 - be sure to read the Readme file that comes with the download.
See http://www.motifator.com/index.php/forum/viewthread/473187/
http://www.motifator.com/index.php/forum/viewthread/471090/

  [ Ignore ]  

Posted on: April 23, 2017 @ 04:01 PM
maxweb
Total Posts:  44
Joined  01-06-2004
status: Regular

As usual many thanks, 5pinDIN.

I found the problem, it was an all file that I loaded, AF1 was working like main volume for the voice…

I have to understand in which way…

  [ Ignore ]  

Posted on: April 23, 2017 @ 04:43 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9512
Joined  09-16-2010
status: Guru
maxweb - 23 April 2017 04:01 PM

As usual many thanks, 5pinDIN.

You’re welcome.

 

maxweb -

I found the problem, it was an all file that I loaded, AF1 was working like main volume for the voice…

I have to understand in which way…

Here’s a way that can happen…
Press [UTILITY]
Press [F5](Control)
Press [SF5](Control)
Set A. Function 1 Control No. to 11 Expression Controller

The default setting for AF1 is CC#86.

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Control slider in master mode
Next Topic:

    Apple Bluetooth keyboard for XF? ››