mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Rhodes Sample Library and Initialized Voices"

     
Posted on: January 30, 2017 @ 07:48 AM
ted81
Avatar
Total Posts:  21
Joined  02-10-2014
status: Regular

Hello dear friends at Motifator, I’d like to ask for some advice.
I’ve recently loaded a Rhodes library for MOTIF XF, and all of its samples sound great.
I noticed some of the presets, the Full Concert Grand for instance, no longer sound the way they used to sound though.
As a matter of fact, I see the new library has initialized various internal voices.
Do you happen to know of an alternative way of loading external samples without necessarily losing the quality of the ones already present on the keyboard?
Thanks for your attention and, hopefully, for your help.

Ted

  [ Ignore ]  

Posted on: January 30, 2017 @ 03:47 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  10414
Joined  09-16-2010
status: Legend

We seem to have been down this path before…
http://www.motifator.com/index.php/forum/viewthread/477028/

Besides loading as TYPE “all without system” or “1bankvoice”, Voices can be individually loaded if that better meets your needs.

Do you have specific questions about using the various load Types?

  [ Ignore ]  

Posted on: January 31, 2017 @ 02:02 AM
ted81
Avatar
Total Posts:  21
Joined  02-10-2014
status: Regular

Hi dear 5pinDIN, and thanks for answering.
The library is a X3A file, and it seems like I can’t load single voices, when I try I only see a list of 128 initialized voices.

  [ Ignore ]  

Posted on: January 31, 2017 @ 04:42 AM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  10414
Joined  09-16-2010
status: Legend
ted81 - 31 January 2017 02:02 AM

Hi dear 5pinDIN, and thanks for answering.

You’re welcome.

 

ted81 -

The library is a X3A file, and it seems like I can’t load single voices, when I try I only see a list of 128 initialized voices.

Apparently the library you’re working with has initialized Voices in at least one of the four User Voice Banks. With Type “voice”, after selecting a file you should then select the Bank by pressing the [USER 1] through [USER 4] buttons. Try selecting each of the Banks using those buttons, and you should find the correct Bank.

Details are in Loading a specific Voice or all the Voices of a specific Bank from an “all” or “all voice” file on pages 243-244 of the XF Reference Manual (http://download.yamaha.com/file/48531).

  [ Ignore ]  

Posted on: January 31, 2017 @ 05:14 AM
ted81
Avatar
Total Posts:  21
Joined  02-10-2014
status: Regular

Hi dear 5pinDIN, and thank you so much. You rock!
I finally managed to load single voices, and without affecting the other ones already on the keyboard.
Thanks for your help my friend, I really appreciate it.

All the Best,

T.

  [ Ignore ]  

Posted on: January 31, 2017 @ 05:52 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  10414
Joined  09-16-2010
status: Legend
ted81 - 31 January 2017 05:14 AM

Hi dear 5pinDIN, and thank you so much. You rock!
I finally managed to load single voices, and without affecting the other ones already on the keyboard.
Thanks for your help my friend, I really appreciate it.

All the Best,

T.

You’re welcome - I’m glad you’ve been able to accomplish that.

  [ Ignore ]