mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Can’t hear midi in Logic connecting Motif XS"

     
Posted on: January 28, 2017 @ 01:57 PM
Des_Esseintes
Total Posts:  32
Joined  06-15-2007
status: Regular

Hi, I’m having hard times connecting my Motif XS8 via FW to my MacBook Pro. I’ve never had this problem before but after reinstalling my OSX I cannot figure out what I’ve been doing wrong. The problem is I cannot hear the sound of notes I’m playing when using my Motif as a audio device for Logic X (having headphones plugged into the Motif). After creating external instrument I can see that Logic responses to notes I’m playing (the green indicator of the volume in the header is moving after playing a note) but I can’t hear it. I can hear audio, though. Here is my set up:
Motif:
Song Mode> Utility> I/P> with PC (DirectMonitor)
Song Mode> Utility> MIDI> mLan
Song Mode> Utility> MIDI> MIDI Sync> auto
Song Mode> Utility> MIDI> Local Control (when On I can hear the sound but when Off I can’t)

SEQ SETUP - I’ve tried every set up 1-4

So maybe there’s something wrong with my MacBook Preferences? I’m sure it’s something basic but I can’t figure it out. I’m enclosing some screenshots. Anyone, thank you in advance.

Image Attachments
Screen Shot 2017-01-28 at 23.04.39.pngScreen Shot 2017-01-28 at 23.01.20.png
  [ Ignore ]  

Posted on: January 28, 2017 @ 02:31 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9164
Joined  09-16-2010
status: Guru

I don’t use Logic, and I don’t own a Mac, so I’m not the best person to address your problem. However, you’ve posted to the Motif Classic (original Motif) forum, and since the question is about operation of Logic with a Motif XS8, you might want to repost in one of the forums here for either of those.

Logic forum:
http://www.motifator.com/index.php/forum/index.php/viewforum/118/

Motif XS forum:
http://www.motifator.com/index.php/forum/index.php/viewforum/161/

  [ Ignore ]  

Posted on: January 28, 2017 @ 02:55 PM
Des_Esseintes
Total Posts:  32
Joined  06-15-2007
status: Regular
5pinDIN - 28 January 2017 02:31 PM

I don’t use Logic, and I don’t own a Mac, so I’m not the best person to address your problem. However, you’ve posted to the Motif Classic (original Motif) forum, and since the question is about operation of Logic with a Motif XS8, you might want to repost in one of the forums here for either of those.

Logic forum:
http://www.motifator.com/index.php/forum/index.php/viewforum/118/

Motif XS forum:
http://www.motifator.com/index.php/forum/index.php/viewforum/161/

I’ve realised that this is not the Motif XS forum, thank you for pointing it out as well.

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Motif 6 Won’t boot up.
Next Topic:

    Change internal battery ››