mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Cant see the X6A file to load into XF"

     
Posted on: April 06, 2016 @ 03:41 PM
bunzi1964
Total Posts:  52
Joined  12-09-2012
status: Experienced

Hi,
Trying to load the Hybrid3.X6A file, but cant see it.

Scrolled to “all” and does not show on the file list, but the X3A shows fine.

Tried 2 different thumb drives.

The read me page for this files states:
An optional Flash Expansion Memory Module is required for loading the file into a MOXF. The soundset contains 55 User Waveforms with a size of about 194MB.

I do have 2 boards installed to hold samples......i believe these are the boards they are talking about?

Why cant i see the X6A file?

Any advice is appreciated.
Thanks

Paul S.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 06, 2016 @ 04:33 PM
chasmanian
Total Posts:  319
Joined  01-26-2014
status: Enthusiast

no expert here.
but I googled and found this.
not sure if it applies to your hybrid file.
read Bad Mister’s post:

http://www.motifator.com/index.php/forum/viewthread/470812/

  [ Ignore ]  

Posted on: April 06, 2016 @ 04:58 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9357
Joined  09-16-2010
status: Guru
bunzi1964 - 06 April 2016 03:41 PM

Hi,
Trying to load the Hybrid3.X6A file, but cant see it.

Scrolled to “all” and does not show on the file list, but the X3A shows fine.

[...]

Why cant i see the X6A file?

The thread chasmanian referred you to explains the problem. You’re trying to load a file meant for a MOXF into your Motif XF.

The XF “knows” which files are correct for it, and properly shows the X3A one, and not the X6A.

See page 236 of the XF Reference Manual (http://download.yamaha.com/file/48531) for a listing of file types compatible with the XF.

  [ Ignore ]  

Posted on: April 07, 2016 @ 05:25 AM
bunzi1964
Total Posts:  52
Joined  12-09-2012
status: Experienced

Ahhhh, ok i see.
Now i see the X6A file is for the MOXF and the X3A file is for the Motif XF. I thought that both files where supposed to be loaded, but now i see just the X3A file is needed.
Thought the MOXF was short for Motif XF, now i see they are different keyboards.
Thanks for the help all!
Paul S

  [ Ignore ]  

Posted on: April 05, 2017 @ 11:32 AM
renejansen
Total Posts:  1
Joined  04-05-2017
status: Newcomer
5pinDIN - 06 April 2016 04:58 PM
bunzi1964 - 06 April 2016 03:41 PM

Hi,
Trying to load the Hybrid3.X6A file, but cant see it.

Scrolled to “all” and does not show on the file list, but the X3A shows fine.

[...]

Why cant i see the X6A file?

The thread chasmanian referred you to explains the problem. You’re trying to load a file meant for a MOXF into your Motif XF.

The XF “knows” which files are correct for it, and properly shows the X3A one, and not the X6A.

See page 236 of the XF Reference Manual (http://download.yamaha.com/file/48531) for a listing of file types compatible with the XF.

Hi, this links to something I want to accomplish: I have a gig abroad and can’t bring my MOXF8, so I have to rent a synth abroad. They don’t have a MOXF available for hiring, but a Motif might be. Is there any way how I can transfer my performances from the MOXF to the Motif?
(I learned in this thread that a Motif can’t read the .x6a file...)

  [ Ignore ]  

Posted on: April 05, 2017 @ 01:57 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  9357
Joined  09-16-2010
status: Guru
renejansen - 05 April 2017 11:32 AM

Hi, this links to something I want to accomplish: I have a gig abroad and can’t bring my MOXF8, so I have to rent a synth abroad. They don’t have a MOXF available for hiring, but a Motif might be. Is there any way how I can transfer my performances from the MOXF to the Motif?
(I learned in this thread that a Motif can’t read the .x6a file...)

Welcome to the forum.

The closest Motif to a MOXF is the Motif XF. Third party software can help with file conversion, but there might still be some issues. This thread could be helpful in determining if there would be a problem:
http://www.motifator.com/index.php/forum/viewthread/473699

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Stands for the XF6 Keyboard?
Next Topic:

    Extensions ››