mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

newProducts [YOK]

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "MM6 and My MM8 Crash with my external Seq!!?"

     
Posted on: October 20, 2011 @ 07:18 AM
zikkos808
Total Posts:  3
Joined  10-20-2011
status: Newcomer

Hi

I have a very strange problem
i prepare my set a couple of midifile with Ableton

i using the usb Port “mac book Air” to send midi from ableton to MM6 or MM8
and sometimes my yamaha crashed , impossible to restart
only solution switch off the power!
i have the same problem on my MM6 and MM8

Chris

  [ Ignore ]  

Posted on: October 20, 2011 @ 03:21 PM
Fozzer
Avatar
Total Posts:  184
Joined  02-07-2010
status: Pro
zikkos808 - 20 October 2011 07:18 AM

Hi

I have a very strange problem
i prepare my set a couple of midifile with Ableton

i using the usb Port “mac book Air” to send midi from ableton to MM6 or MM8
and sometimes my yamaha crashed , impossible to restart
only solution switch off the power!
i have the same problem on my MM6 and MM8

Chris

Have you downloaded and installed the MIDI USB Drivers on the Computer?....>>>

PC and Mac:

http://download.yamaha.com/usb_midi/index.html

Paul...MO6 + MM6.

  [ Ignore ]  

Posted on: October 21, 2011 @ 03:12 PM
Bad_Mister
Avatar
Total Posts:  35972
Joined  07-30-2002
status: Moderator

If you want to test a different file (prepared elsewhere) to see if your MM6 or MM8 can play it properly try downloading the file from the following link:

Example MIDI File

If your MMs can play it, then you can conclude the problem is in the file that you created with Abelton (at least it will narrow it down to that)… Let us know.

  [ Ignore ]  

Posted on: October 22, 2011 @ 06:55 AM
zikkos808
Total Posts:  3
Joined  10-20-2011
status: Newcomer

Thanks

Just testing your files is ok with Ableton but i have always the problem
the synth crash “freeze”

concerning my Files, just need your point of view about, Bank setting;
in Ableton this is my setting to control sounds part

Bank:none
sub bank :none
Program 1 to 127

is it correct?

  [ Ignore ]  

Posted on: October 24, 2011 @ 02:23 PM
zikkos808
Total Posts:  3
Joined  10-20-2011
status: Newcomer

May be an issue....
just don’t connect the midi in

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ yamaha mo6 balladkey
Next Topic:

    Sustain Pedal Problems with FC4 ››