mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "Performance Mode: assign controls for voices in muti part select"

     
Posted on: August 01, 2019 @ 12:12 PM
siwssland
Total Posts:  2
Joined  08-01-2019
status: Newcomer

Good day, I am new to these forums.
I have an issue with a split of two voice parts, that I set up in performance mode.

One of the voice has the foot-controller assigned to the reverb send.

In performance mode however, as soon as I have the “part select” option active to create a split layout, this assignment is no longer working and the foot controller does nothing.

I was going through the performance common settings, where I find an controller assignment page, however there is no option to assign to reverb or chorus send, which seems to available only in he voice mode.

Is there really no way, to have this working in a performance with splitted voices?

Thank you so much.

  [ Ignore ]  

Posted on: August 01, 2019 @ 02:03 PM
5pinDIN
Avatar
Total Posts:  11039
Joined  09-16-2010
status: Legend
siwssland - 01 August 2019 12:12 PM

Good day, I am new to these forums.

Welcome to the forum.

 

siwssland -

I have an issue with a split of two voice parts, that I set up in performance mode.

One of the voice has the foot-controller assigned to the reverb send.

In performance mode however, as soon as I have the “part select” option active to create a split layout, this assignment is no longer working and the foot controller does nothing.

The problem may be related to a Receive Switch setting. If you initialized the Performance before editing it, the Receive Switch settings for the Foot Controllers defaults to being on. However, if you started with a preexisting Performance, the Foot Controller Receive Switch setting might be off for one or more Parts. If that’s the case, the Foot Controller won’t work.

I suggest that you check the “RcvSwitch” setting for the relevant Part, and make sure there’s a check mark in the boxes for Control Change and the Foot Controller (1 or 2). See MIDI Receive settings - [F6] on page 158 of the XS Owner’s Manual.

 

siwssland -

I was going through the performance common settings, where I find an controller assignment page, however there is no option to assign to reverb or chorus send, which seems to available only in he voice mode.

Controller Assign in Performance mode doesn’t determine the controller destination. The setting there assigns the MIDI Control Change number for each controller for that Performance. Verify that the number matches that in the Voice you’ve chosen. “Foot Control” is CC#04 - Foot Controller 2 defaults to that CC, but Foot Controller 1 might be set to CC#11, which is “Expression”. See Controller settings - [F3] on page 147 of the XS Owner’s Manual.

 

siwssland -

Is there really no way, to have this working in a performance with splitted voices?

Thank you so much.

Hopefully one of the settings mentioned above will resolve the issue.

  [ Ignore ]  

Posted on: August 05, 2019 @ 04:00 AM
siwssland
Total Posts:  2
Joined  08-01-2019
status: Newcomer

Thank you so much for the swift response. The problem was in the Controller Assignments which did not correspond correctly, but learning the midi messages helps a lot. It fixed everything.

Best regards.

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Newby midi question
Next Topic:

    Motif XS Remote Mode interacting with Cubase 10 ››