mySoftware [Updates]

Once you create a user profile on Motifator and update with the appropriate information, the updates shown here will be specific to you.

newProducts [YOK]

rssFeeds [Syndicate]


forumforum
 

Old Motifator threads are available in the Archive.

Viewing topic "MIDI Sync w/MPC not holding …"

     
Posted on: December 12, 2008 @ 12:26 AM
mission
Total Posts:  0
Joined  12-10-2008
status: Newcomer

Hey folks!

First time MOTIF user here ... proud owner of a Fantom S/X/G ...

I don’t have the typical newbie questions, I think… I got it kind of figured out, but my only problem is this (and any/all help is appreciated!)

When I sync my ES6 (slave) to my MPC 1000 (master), it works just fine until it starts to loop around one or two times and then I notice a couple (sometimes just one) tracks on my MOTIF completely playing out of sync while others appear to be just fine. I’m not using MTC, I never have (MIDI Clock) so Im not sure it’s an MTC offset issue or anything ... especially if some sounds seem play in time…

Any ideas? Ive searched documentation and google and have came up with nothing ... I’d hate to be limited to four bar loops that I have to restart each time ... if this is the case, I’ll have to stick with my Roland boards.

Thanks in advance!

Mission

[url=http://www.theroyaltybeats.com]http://www.theroyaltybeats.com [/url]

  [ Ignore ]  

Posted on: December 14, 2008 @ 08:20 PM
nbadesign
Avatar
Total Posts:  994
Joined  08-19-2007
status: Guru

Re: MIDI Sync w/MPC not holding ...

You didn’t say how you set up your ES? If you want ES to be MIDI slave, you should at first set this in Utility mode:

[F5] MIDI, [SF3] SYNC, MIDI Sync - > MIDI
[F5] MIDI, [SF4] OTHER, MIDI IN/OUT -> MIDI

Alex

  [ Ignore ]  


 
     


Previous Topic:

‹‹ Loading SONGS and PATTERNS but MIXES are gone
Next Topic:

    Motif to ES conversion ››